Тренінг «Сталі стратегії та ESG критерії» пройшов для керівництва АТ «КОМІНБАНК» у м.Київ

 

 


У COMINBANKу активно триває робота щодо впровадження базових інструментів управління згідно до стандартів ESG для підтримання сталого розвитку Банку та його відповідності стандартам ESG.

28 березня 2024 року співробітники АТ «КОМІНБАНК» у м.Київ відвідали навчальний тренінг «Сталі стратегії та ESG критерії».

Навчання провела голова Асоціації експертів зі сталого розвитку (ASDE), сертифікована міжнародна експертка зі сталого розвитку та нефінансової звітності, Аліна Соколенко.

В рамках заходу команда ознайомилася з такими поняттями як сутність «Sustainability» та «ESG», а також прослухала актуальну інформацію про світові тренди, історію та потреби виникнення принципів сталого розвитку.

Учасники розібрали кейси відомих українських і міжнародних компаній та навчились знаходити, аналізувати та прогнозувати ризики від діяльності компаній фінансової сфери.  

Також експертка поділились досвідом розробки плану управління на засадах ESG та відповідно нюансами написання нефінансової звітності, розповіла про досвід України та ЄС у контексті ринку «сталості», наголосила на програмі та механізмі дій задля реалізації справедливої трансформації, надала інформацію щодо екологічних та соціальних стандартів Міжнародних фінансових установ та про звітність щодо викидів парникових газів (Scope 3).  

Нагадаємо, що у 2023 році у АТ «КОМІНБАНК» було прийнято рішення щодо інтеграції принципів ESG у свою діяльність. Головною метою ESG banking є підтримка проєктів і підприємств, які позитивно впливають на суспільство та довкілля. Зокрема йдеться про інвестиції у відновлювані джерела енергії, зелену інфраструктуру, енергозберігаюче господарство, дбайливе ставлення до земельних ресурсів тощо. Дана діяльність знаходиться у Банку на рівні становлення відповідно до Політики сталого фінансування, яку презентував НБУ у 2021 році.

АТ «КОМІНБАНК»
АТ «КОМІНБАНК»
Акціонерне товариство «Комерційний Індустріальний Банк»